Pasta a la Italy

Serverar: 4 portioner

Pasta med kikärter, fläsk och chili som blir en härlig kombination med smak av Italien!

Ingredienser

  • 1 burk kikärter
  • 300 gram rimmat fläsk
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk torkad rosmarin eller 1 msk färsk, hackad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad röd chili
  • 1 burk hela tomater
  • 400 gram pasta
  • ev 2-3 krm salt
  • Instruktioner

    1. 1. Skölj kikärterna väl. Kör en tredjedel av dem till mos i en matbredare. 2. Skär fläsket i tärningar. Låt det puttra med olja, rosmarin, chili och vitlök i en gryta 10-15 min. Koka pastan i saltat vatten. 3. Häll av vätskan från burktomaterna och tärna dem. 4. Låt tomaterna och kikärtsmoset puttra med fläsket ett par minuter, tillsätt de hela kikärterna. Smaka ev av med salt.
    2. Servera tillsammans med pasta, olivolja och en grönsallad med strimlad fänkål.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben