Pasta aglio olio e peperoncino

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabb och enkel pasta för den som gillar vitlök och stark mat!!!

Ingredienser

  • 1 ½ vitlök.(eller mer) ca 15 klyfto
  • 1 ½ peperoncino (piri-piri)
  • 1 ½ - 2 dl matolja (Jag tog raps)
  • 500 g tagliatelle, spagetti,eller tortiglioni (kortare pasta)
  • Vatten till pastan extrasaltat
  • Salt
  • Instruktioner

    Skala och skär vitlöken i skivor. Sätt gärna på vattnet före så är ju allt klart nästan samtidig. Smula peperoncino och häll ner den och vitlöken i en wokpanna med matolja. Bryn den och ställ undan det tills pastan är färdigkokt. Häll av pastavattnet och häll i pastan i wokpannan, hetta upp rör om och ha ev pecorino eller parmesanost till, den ska egentligen ätas utan... Buon apetito/Titti.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (2)

    cateerina 17 maj 2012

    TÄNK PÅ ATT INTE BRÄNNA VITLÖKEN.....

    cateerina 17 maj 2012

    jag vet inte om det är piri-piri men jag tror det!I Italien så heter den Peperoncino!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben