Pasta al tonno

Serverar: 4 portioner

En snabbt och god maträtt för tillfällen då man har bråttom.

Ingredienser

  • 400-500 gr pasta (t.ex. fusilli)
  • 2 burkar tonfisk i olja, a 160 gr
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1-3 torkade små chilifrukter (peperoncino)
  • 3-4 msk olivolja extra vergine
  • 2-3 msk havssalt till pasta vattnet
  • Salt
  • Instruktioner

    Sätt på pastavattnet (ca 4 l). När vattnet kokar, salta med ca 2-3 msk havssalt och koka pastan enligt recept på paketet (al dente). Skiva vitlöken i tunna skivor. Låt oljan rinna av tonfisken och finfördela den. Fräs vitlöken i olivoljan i en stekpanna på svagvärme utan att den tar färg, smula i chilipepparn, tillsätt tonfisken, salta efter behov och stek i 10-15 min på svag värme. När pastan är färdigkokt tillsätt 4-6 msk av pastavattnet i tonfisksåsen och sila pastan. Rör ner pastan i tonfisksåsen och servera (kom ihåg, ingen parmesanost till fisk).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben