Pasta alla putanesca

Serverar: 4 portioner

Det här är en pastarätt från trakten kring Neapel, där köket är enkelt och rätterna består av vardagliga ingredienser. Tomater förekommer ofta eftersom det var i Neapel som tomatkonservindustrin uppstod. /Caroline Hofberg Receptet kommer från boken Medelhavsmat till vardag och fest.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • Olivolja
  • 6 sardellfiléer, hackade
  • 800 g krossade tomater
  • 1 msk oregano
  • 1 ½ dl svarta oliver
  • 2 msk kapris
  • Salt
  • Nymalen peppar
  • 300 g pasta
  • Nyriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Klyv chilifrukten, ta bort kärnor och väggar och hacka chiliköttet.
    2. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja utan att det tar färg. Lägg i sardellerna, rör om och låt koka ihop någon minut.
    3. Tillsätt tomater, oregano, oliver och kapris. Låt såsen puttra på svag värme under lock cirka 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och häll av kokvattnet.
    5. Blanda såsen med den avrunna pastan och servera med parmesanost.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (3)

    mammis 22 juli 2009

    Fantastiskt gott, vi åt och åt En härlig Italiensk känsla Coplemente de la kocka (eller hur det stavas) En mycket klar femma

    stunberg 19 november 2010

    Detta är supersmarrigt, har lagat i flera år. Använder dock inte chili och vill påpeka vikten av kalamataoliver med kärna, så man inte köper vanliga svarta som är ganska smaklösa... En 5a

    Gyllensparv 18 maj 2011

    Jag lagade till denna förträffliga rätt i helgen, kul med många olika ingredienser, tyvärr så var den vitlök som jag hade hemma inte fullt frisk, så det blev ytterst lite av den varan. Jag tog svarta oliver utan kärna och de gav en god smak, sardellerna och chilifrukten kändes inte av så mycket, och denna parmesanost smakade inte heller så mycket. Men tillsammans så var det en mycket god rätt som jag säkert kommer att göra fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben