Pasta all'Arrabiata

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Pasta på argbiggans vis ska ha ett visst sting av chili. En klassisk italiensk pasta.

Ingredienser

  • 4-6 vitlöksklyftor , finhackade
  • 1-2 röd chili , urkärnade och finhackade
  • 2 msk Ardita Tomatpuré tub
  • 1 burk Delizie Körsbärstomater (à 400 g)
  • Zeta Olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 400 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • Zeta Storbit Parmigiano Reggiano 22 mån eller
  • Zeta Storbit Grana Padano 16 mån
  • Instruktioner

    1. Fräs vitlök och chili i olivolja. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa ytterligare 1 minut så att tomatpurén "rostas" och får mer smak. Tillsätt körsbärstomater och krydda med salt och peppar. Låt puttra ihop i ca 15 minuter.
    2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av pastavattnet men spar ca 1 dl i kastrullen. Blanda pastan väl med såsen direkt i pannan. Späd ev. med pastavatten om pastan känns för torr. Serveras med persilja och riven parmesan.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben