Pasta bolognese gourmet

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Innehåller allt man inte "ska" äta men klart värt att få synda en helg med den här rätten! (inte helt fel med ett glas rött till heller :-)) Rekommenderar boxvinet Santa Ana till. Höjdare!

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 liten röd lök
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1- 2 msk sambal oelek
  • 50 g philadelphia ost vitlök och örter (drygt ½ pkt)
  • ½ dl hackad basilika
  • Ketchup
  • Chilisås
  • 2 finhackade tomater
  • ½ röd paprika
  • Ca 1½ dl vispgrädde
  • 1 msk flytande grönsaksbuljong
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Fräs röd och vitlök separat i smör. Fräs sedan köttfärsen i en stor panna och häll över löken samt paprikan. Häll över grönsaksbuljong och hackade tomater och därefter samtliga övriga ingridienser. Låt puttra. Jag använder lika delar ketchup som chillisås (ca ½ - 2 dl av varje).
    2. Servera med pasta och grönsallad.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (1)

    Lollo54 15 oktober 2011

    Mycket gott. Men hade ingen paprika så jag rev morötter grovt och satte i istället. Fullt godkänt av övriga i familjen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben