Pasta carbonara laktosfri

Serverar: 4 portioner

Jättegott!

Ingredienser

  • 1 dl laktosfri matgrädde
  • 200 g tärnad bacon
  • 120 g riven parmesanost
  • 2 tsk olivolja
  • ½ kg spaghetti (går även bra med fullkornspasta)
  • 4 äggulor
  • ½ krm salt
  • ½ krm grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Hetta upp 1 tsk olivolja i en stekpanna och knaperstek baconet.
    2. Rör samman äggulorna med den rivna parmesanosten i en stor skål. Krydda med salt och svartpeppar.
    3. När pastan kokat klart blandar du den med ägg- och ostblandningen.
    4. Häll av fettet från baconstrimlorna och häll ner i pastan. Värmen från pasta och bacon gör att äggblandningen reder sig. Blanda med matgrädden.
    5. Servera omedelbart, gärna med en rå äggula per person och nymalen svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben