Pasta Ceci

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Pasta med hummus av kikärtor.

Ingredienser

  • 400 g Zeta Una Pasta Classica Cavatelli
  • 2 vitlöksklyftor , hackade
  • 1/2 chilipeppar , hackad
  • 3 kvistar färsk rosmarin , bladen
  • 1 dl vitt vin
  • 1/2 dl Zeta Olivolja
  • vatten , från pastakoket
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs vitlök, chili och rosmarin i olivolja. Tillsätt kikärterna och fräs ytterligare någon minut, tillsätt vinet och koka upp. Ta ca 2/3 och lägg i skål eller kanna. Tillsätt olivoljan och mixa till en slät sås, späd med lite pastavatten om det blir för tjockt, smaka av med salt och peppar.
    2. Lägg tillbaks i kastrullen och rör ihop med de hela kikärterna. Vänd ihop med den kokta pastan, späd med lite pastavatten och olivolja. Servera genast med nyriven parmesan.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben