Pasta con Carne

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

God, kryddig pasta som inte är så "jättesåsig"

Ingredienser

  • 1 hackad gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 400-500 g blandfärs eller nötfärs
  • 1 dl vatten
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk chilipulver (el. mindre för mildare kryddning)
  • 1 tsk oregano
  • 4 port penne (pasta)
  • Instruktioner

    1. Fräs löken (inte vitlöken) i fett tills den är guldgul och har mjuknat lite. Pressa i vitlöken och smula i färsen. Bryn den under omrörning.
    2. Häll i vatten och tomatpuré samt buljongtärning och kryddor.
    3. Rör om och sjud medan du kokar pastan (ca 10 min)
    4. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Låt den rinna av och blanda ner i köttfärsröran eller servera var för sig.
    5. Servera gärna en sallad och ett gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben