God, kryddig pasta som inte är så "jättesåsig"
Ingredienser
1 hackad gul lök
2 msk smör eller margarin
1-2 pressade vitlöksklyftor
400-500 g blandfärs eller nötfärs
1 dl vatten
1 dl tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 msk chilipulver (el. mindre för mildare kryddning)
1 tsk oregano
4 port penne (pasta)
Instruktioner
- Fräs löken (inte vitlöken) i fett tills den är guldgul och har mjuknat lite. Pressa i vitlöken och smula i färsen. Bryn den under omrörning.
- Häll i vatten och tomatpuré samt buljongtärning och kryddor.
- Rör om och sjud medan du kokar pastan (ca 10 min)
- Koka pastan enligt anvisning på paketet. Låt den rinna av och blanda ner i köttfärsröran eller servera var för sig.
- Servera gärna en sallad och ett gott bröd till.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Spaghetti med köttfärssås
Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...