Pasta de pescado

Serverar: 4 portioner

Lyxiga ingredienser i en snabb gourmerätt. Färsk pasta, kräftor, svamp och vitt vin.

Ingredienser

  • 1 paket färsk tagliatelle, 250g
  • 200 g färska kantareller eller 1 burk konserverade
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paparika
  • 1 msk chilisås
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1-2 tsk maizenastärkelse
  • 1 burk kräftstjärtar, avrunnen 170g
  • Parmesan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten till pastan men vänta med att lägga i den.
    2. Låt kräftstjärtarna rinna av och ställ åt sidan. Hacka schalottenlök och skiva vitlöksklyftan. Fräs lök, vitlök och kantareller i smör i en panna.
    3. Stava paprikan och lägg ner den i pannan. Salta och peppra. Tillsätt chilisås och rör om. Häll i vinet och låt puttra på svag värme i 3-4 minuter så att vinet nästan har kokat in.
    4. Ta undan lite av vispgrädden och lös upp maizenamjölet i den. Häll all grädde ner i pannan och låt puttra på svag värme. Koka pastan, häll av den och häll ner i pannan. Smaka av med salt och peppar.
    5. Ta pannan från spisen och tillsätt kräftstjärtarna. Rör om. Lägg upp på tallrikar och riv över parmesan och dra över ett par varv med svartpepparkvarnen.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben