Pasta från Kreta

Serverar: 4 portioner

Pasta när den är som godast, färsk med enkla, rena smaker.

Ingredienser

  • 4 tomater
  • 300 g färsk fettucine
  • 3 msk olivolja
  • 225 g smulad fetaost med basilika
  • 100 g kalamataoliver, urkärnade, skivade
  • ½ dl färsk basilika, finstrimlad
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Tärna tomaterna fint och ställ åt sidan.
    2. Koka upp vatten och lite salt i en gryta och koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Slå pastan i durkslag och låt rinna av väl. Häll tillbaka den i grytan. Vänd ner oljan och blanda pastan väl med oljan.
    3. Tillsätt tomater, fetaost, oliver och färsk basilika och mal över peppar. Blanda försiktigt och servera genast.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben