Pasta genovese

Serverar: 4 portioner

En snabb vegetarisk pastarätt med potatis, parmesanost, vitlök och pinjekärnor. 548 kalorier per portion

Ingredienser

  • 10 små färskpotatisar, ca 300g
  • 200 g pasta
  • 150 g sugar snaps
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 30 g parmesanost
  • 1 dl finstrimlad persilja eller basilika
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 2/3 dl rostade pinjekärnor
  • Instruktioner

    1. Skrubba potatisen i vatten. Halvera och koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skär sugar snaps i mindre bitar, skala och skiva vitlöken. Skrubba citronen i ljummet vatten, finriv skalet. Riv osten, plocka och strimla persiljan.
    3. Fräs sugar snaps och vitlök i oljan i en panna 1 minut. Tillsätt avrunnen potatisen och pastan, salta och peppra. Tillsätt citronskal, ost, persilja och pinjekärnor.
    4. Servera direkt

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pesto
    Pesto är den där gröna såsen som är så god i sallader, på pasta eller...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben