En snabb vegetarisk pastarätt med potatis, parmesanost, vitlök och pinjekärnor.
548 kalorier per portion
Ingredienser
10 små färskpotatisar, ca 300g
200 g pasta
150 g sugar snaps
2 vitlöksklyftor
1 citron
30 g parmesanost
1 dl finstrimlad persilja eller basilika
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
2/3 dl rostade pinjekärnor
Instruktioner
- Skrubba potatisen i vatten. Halvera och koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Skär sugar snaps i mindre bitar, skala och skiva vitlöken.
Skrubba citronen i ljummet vatten, finriv skalet.
Riv osten, plocka och strimla persiljan.
- Fräs sugar snaps och vitlök i oljan i en panna 1 minut.
Tillsätt avrunnen potatisen och pastan, salta och peppra.
Tillsätt citronskal, ost, persilja och pinjekärnor.
- Servera direkt
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Pesto
Pesto är den där gröna såsen som är så god i sallader, på pasta eller...