Pasta jambalaya

Serverar: 6 portioner

Den här enkla och snabba rätten bjuder på mängder av spännande cajunsmaker. Du vänder bara kyckling, rökt korv, paprika och pasta i en krämig sås, sen är det klart.

Ingredienser

  • 350 g rigatoni eller annan pasta
  • 450 g kycklingfiléer
  • 2 msk smör
  • 1 hackad gul lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk cajunkrydda
  • 250 g salsiccia eller annan kryddig korv, skivad
  • 2 paprikor, ansade, tunt skivade
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 stora plommontomater, urkärnade, fint tärnade
  • Hackad färsk persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Låt rinna av och ställ åt sidan.
    2. Tärna kycklingen i 2½ cm kuber. Smält smöret i en stekpanna. Lägg i kycklingen och stek cirka sex minuter tills köttet är väl brynt och genomstekt.
    3. Blanda ner lök, vitlök och cajunkrydda i stekpannan och fräs på stark värme under omrörning 30 sekunder. Lägg i korv och paprika och fräs under omrörning tre minuter. Sänk till medelvärme, tillsätt grädden och blanda väl. Hetta upp och låt sjuda fem minuter.
    4. Vänd ner pasta och tomater i pannan. Låt sjuda cirka fem minuter tills allt är genomvarmt. Strö över persilja och servera genast.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (1)

    Heisjo 7 februari 2012

    Det blev en jättegod vardagsrätt:-) Jag gjorde dock en egen cajunblandning, det är lätt att få lite sting i rätten om man så önskar! Tackar!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben