Pasta marinara

Serverar: 6 portioner

Marinara är en syditaliensk tomatsås till pasta som förr välkomnade sjömännen hem. Den här pastarätten är en snabblagad variant med smakrik salami.

Ingredienser

  • 450 g rigatoni eller annan pasta
  • 450 g salsiccia eller annan italiensk korv
  • 2 msk olivolja
  • 1 stor hackad gul lök
  • 1 dl rött vin
  • 5 dl marinarasås
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl riven parmesanost
  • Hemmagjord marinarasås
  • 200 g torkade tomater, blötlagda
  • 400 g färska tomater, skållade skalade
  • 2 vitlöksklyftor
  • Färskpressad citronsaft
  • Olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Gör du din egen marinarasås: Mixa blötlagda torkade tomater, skållade och skalade färska tomater med vitlöksklyftorna. Smaka av med färskpressad citronsaft, fin olivolja, salt och nymald svartpeppar.
    2. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Slå den i ett durkslag. Låt den rinna av väl och häll tillbaka den i grytan. Håll pastan varm.
    3. Ta av skinnet på korvarna och skär köttet i bitar. Hetta upp 1 msk olja i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i löken och fräs under omrörning cirka tre minuter tills den börjar mjukna. Tillsätt korven och stek under omrörning sju-nio minuter tills allt är väl brynt. Häll ut överflödigt fett ur stekpannan.
    4. Slå vinet i stekpannan och fräs en minut. Rör ner resten av oljan och marinarasåsen och salta och peppra. Låt puttra cirka fem minuter tills allt är genomvarmt.
    5. Blanda såsen och persiljan med pastan i pastagrytan. Hetta upp och blanda väl. Servera med nyriven parmesanost.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben