Pasta med auberginesås

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En lätt GI-rätt

Ingredienser

  • 280 g fullkornspasta
  • 0,5 aubergine (150 g)
  • 0,5 zucchini (200 g)
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • 2 msk olja från soltorkade tomater burken
  • 0,5 msk torkad basilika
  • 1,5 krm chiliflakes
  • 1 dl svarta oliver
  • 6 stora kvisttomater
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Ruccola
  • Färsk riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Skär aubergine och zucchini i cm tjocka tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Skär de soltorkade tomaterna i små bitar. Stek aubergine, squash, lök och vitlök i oljan från tomaterna 5 minuter. Tillsätt basilika, chiliflakes, oliver och soltorkade tomater. Salta och peppra. Skär de färska tomaterna i små bitar. Servera såsen på nykokt pasta med ruccola, tomater och parmesan.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben