Pasta med broccolisås

Serverar: 4 portioner

Pasta, det moderna svenska kökets nya husmanskost. God spagetti med bacon, broccoli samt vit sås smaksatt med vitlök, muskot och persilja. Ett pastarecept som givetvis blir gott med annan pasta som penne eller gnocchi.

Ingredienser

  • 4 port spaghetti
  • 2 pkt bacon (ca 300 g)
  • Sås
  • 800 g broccolibuketter
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 tsk muskotnöt, riven eller malen
  • 1 kruka färsk persilja
  • Instruktioner

    1. Dela baconskivorna i cirka 5 centimeter långa bitar och stek dem lätt så de får färg utan att bli knapriga.
    2. Koka broccolin i lättsaltat vatten 5-10 minuter tills den är mjuk. Prova med en sticka. Sila av vattnet och låt broccolin stå ett par minuter och rinna av.
    3. Smält matfettet i en gryta. Rör ner vetemjöl i margarinet. Tillsätt mjölk, salt, vitpeppar och muskotnöt samt pressa över vitlök. Låt koka upp under omrörning.
    4. Tag av grytan från värmen och tillsätt broccolin. Mixa med stavmixer till en jämn sås. Tillsätt finhackad persilja. Smaka eventuellt av med salt och vitpeppar.
    5. Servera spagetti med sås upplagt på tallrik. Strö över bacon och eventuellt lite riven parmesanost. Servera gärna med ett syrligt fullkornsbröd och ost.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben