Pasta med chili- och citronkrabba

Serverar: 4 portioner

Detta är en snabblagad pastarätt med rena smaker av chili, citrus och krabba. En perfekt lunchrätt.

Ingredienser

  • 1 liten rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor röd chili
  • 3 msk olivolja
  • 3½ dl finhackat krabbkött
  • 400 g pastasnäckor
  • 1 dl slätbladig persilja, finhackad
  • 1 msk fint rivet citronskal
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 5 dl rucolasallad
  • Instruktioner

    1. Hacka rödlöken och vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och fräs lök, vitlök och chili 2-3 minuter tills löken är mjuk.
    2. Tillsätt krabbköttet och fräs under omrörning 2 minuter. Ta av stekpannan från värmen.
    3. Koka pastan i lättsaltat vatten 8-10 minuter tills den är al dente. Låt pastan rinna av och lägg tillbaka den i den varma kastrullen. Tillsätt krabbsåsen, persilja, citronskal och citronsaft och blanda.
    4. Tillsätt rucolasalladen precis före servering och låt den mjukna lätt.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben