Pasta med fläskfilé och svamp

Serverar: 4 portioner

Typisk bjudrätt med mycket smak av svamp

Ingredienser

  • 600 gr fläskfilé
  • 3 dl grädde
  • 1 påse skogssvampsås
  • 1 burk céeme bonjourost, valfri
  • 1 st Purjolök, liten
  • Salt
  • Peppar
  • Tagliatelle
  • Champinjoner, hackade
  • Kantareller, hackade
  • Instruktioner

    1. Koka pastan. Skiva filén och dela varje skiva i 3 delar. Bryn i lite olja eller margarin i stekpanna eller stekgryta. Bryn sedan den hackade svampen.
    2. Vispa ner 2 dl vatten så du får steksky och spara denna. Gör skogssvampsåsen enl. anvisningar, men använd grädde i stället för vatten och mjölk.
    3. Hacka purjolöken.
    4. Blanda stekskyn med svampsåsen och ha i purjolöken. Låt puttra ca 5 minuter. Rör ned cémebonjourosten, kött och svamp. Låt puttra under omrörning i ytterligare någon minut.
    5. Smaka av med salt och peppar. Om såsen känns tunn kan du reda av den med lite mjöl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben