Pasta med gräslökstonfisksås

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Gott, enkelt och snabbt, perfekt vardagsmat.

Ingredienser

  • 250 g pasta
  • 2 msk Milda Culinesse
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2½ dl Milda Mat
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm Knorr Svartpeppar
  • 200 g Crème Bonjour gräslök
  • 1 burk tonfisk i vatten, 185 g
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt anvisning på paketet. Låt den kokta pastan rinna av genom ett durkslag, häll sedan tillbaka den i kastrullen. Häll i matfett i pastan och rör om. Skala och hacka lök och vitlök. Häll matfett i en kastrull och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla - lägg i löken och mjukfräs den ett par minuter utan att den tar färg. Häll i Milda Mat, senap, salt och peppar. Låt såsen koka upp under omrörning. Lägg i färskosten och låt den smälta ner i såsen, koka upp under omrörning. Häll av vattnet från tonfisken och blanda ner den i såsen. Servera såsen till den nykokta pastan.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (2)

    Allimac 27 oktober 2008

    Snabbt och enkelt att göra. Jag tillsatte några soltorkade tomater och körsbärstomater också, ville ha lite mer färg och smak på rätten!

    hellea 26 juli 2012

    Gott, enkelt och krämigt! Jag dubblade receptet och tog bara 3 dl grädde, då jag tyckte att det räckte.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben