Serverar: 4 portioner
Tid: 35 minuter
En god köttfärssås med en doft av vin.
Skala och hacka den gula löken eller skär den i korta, fina strimlor. Halvera tomaterna. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör eller olja. Lägg i köttfärs, lök och vitlök när oljan är het eller smöret har tystnat. Bryn under omrörning på hög värme tills köttfärsen har fått fin färg. Tillsätt de övriga ingredienserna utom de färska tomaterna och sänk värmen. Salta, peppra och smaka av. Låt såsen puttra på svag värme ca 20 min. Tillsätt de färska tomaterna efter halva tiden. Späd eventuellt med vatten om det behövs. Koka under tiden pastan. Servera med rivna basilikablad på toppen.
Spaghetti med köttfärssås
Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...