Pasta med köttfärssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

En god köttfärssås med en doft av vin.

Ingredienser

  • 4 port spaghetti eller tagliatelle
  • 800 g nötfärs eller blandfärs
  • 1 stor gul lök
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater, ca 400 g
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 tsk torkad oregano
  • 10-12 körsbärstomater
  • 1-1½ tsk salt
  • ½-1 krm svartpeppar
  • Basilikablad efter smak
  • Instruktioner

    Skala och hacka den gula löken eller skär den i korta, fina strimlor. Halvera tomaterna. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör eller olja. Lägg i köttfärs, lök och vitlök när oljan är het eller smöret har tystnat. Bryn under omrörning på hög värme tills köttfärsen har fått fin färg. Tillsätt de övriga ingredienserna utom de färska tomaterna och sänk värmen. Salta, peppra och smaka av. Låt såsen puttra på svag värme ca 20 min. Tillsätt de färska tomaterna efter halva tiden. Späd eventuellt med vatten om det behövs. Koka under tiden pastan. Servera med rivna basilikablad på toppen.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben