Pasta med kycklingfärssås

Serverar: 4 portioner

Den riktige entusiasten gör både egen pasta och mal sin kycklingfärs själv. Såsen blir smakrik och god med hjälp av vin och tomater. Färskriven parmesanost är gott till.

Ingredienser

  • 1 gul lök, finhackad
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 burk krossade tomater
  • Persilja, finhackad
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Pasta
  • Riven parmesanost
  • Valfri sallad
  • Instruktioner

    1. Montera köttkvarnen med hålskivan på din köksmaskin. Skär kycklingfiléerna i långsmala bitar och mal på högsta hastighet. Använd påmataren endast mot slutet. Mal köttet två gånger, andra gången kan du behöva använda påmataren lite oftare.
    2. Stek löken och kycklingfärsen i oljan. Häll i vinet och de krossade tomaterna. Smaksätt med persiljan, salt och peppar och låt köttfärsröran sjuda på svag värme i ca 15 minuter. Servera kycklingsåsen med pasta, färskriven parmesanost och en god sallad.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben