Den riktige entusiasten gör både egen pasta och mal sin kycklingfärs själv.
Såsen blir smakrik och god med hjälp av vin och tomater. Färskriven parmesanost är gott till.
Ingredienser
1 gul lök, finhackad
600 g kycklingfilé
2 msk olivolja
1 dl vitt matlagningsvin
1 burk krossade tomater
Persilja, finhackad
Salt
Peppar
Tillbehör
Pasta
Riven parmesanost
Valfri sallad
Instruktioner
Montera köttkvarnen med hålskivan på din köksmaskin. Skär kycklingfiléerna i långsmala bitar och mal på högsta hastighet.
Använd påmataren endast mot slutet.
Mal köttet två gånger, andra gången kan du behöva använda påmataren lite oftare.
Stek löken och kycklingfärsen i oljan.
Häll i vinet och de krossade tomaterna.
Smaksätt med persiljan, salt och peppar och låt köttfärsröran sjuda på svag värme i ca 15 minuter.
Servera kycklingsåsen med pasta, färskriven parmesanost och en god sallad.