Pasta med kycklingsås

Serverar: 4-5 portioner

Den här kan man göra av veckans rester. Jag la även i lite fläskfilé som vi hade kvar och sen så hade vi kyckling över från gårdagens middag. Min bror kallade det för "den godaste maten gjord av rester".

Ingredienser

  • 400 g pasta (jag använde fusilli)
  • 3 kycklingar (redan tillagade eller råa spelar ingen roll)
  • 2 dl grädde
  • 2 salladslökar
  • 1 buljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. lite dragon
  • Instruktioner

    1. Sätt på pastavattnet. Salta rikligt och sätt på locket så att den kokar snabbare. Skär 3 kycklingar i lagom stora bitar och stek i olja.
    2. Om du skulle ha någon rest över som du vill använda kan du lägga ner den nu.
    3. Om kycklingen är rå måste du steka den tills den är helt genomstekt, men om den är tillagad kan du bara värma upp den lite.
    4. Hacka salladslökarna och lägg i den och buljongtärningen.
    5. Häll efter en stund på grädden. Salta och peppra efter smak och tycke.
    6. Om du vill kan du lägga ner lite dragon för att få en annan smak.
    7. Koka pastan efter anvisningarna på paketet. När pastan kokat färdigt, häll av vattnet och lägg i en skål.
    8. Blanda ihop pastan och kycklingsåsen och servera!

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben