Pasta med lövbiff.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En utsökt god pastarätt att avnjuta såväl till en fredagsmiddag som till vardag. Ett gott rött vin eller bordsvatten passar mycket bra att dricka till.

Ingredienser

  • 4 dl pasta
  • 4 skivor lövbiff
  • 1 gul lök
  • 8 coctailtomater
  • 4 skivor cambozola (grönmögelost)
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk smör
  • 1 krm salt
  • 1 kruka färsk basilika
  • grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    Koka pastan al dente (11 minuter) och tillsätt oljan och saltet. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn lövbiffarna cirka 3 minuter på vardera sidan. Tag köttet ur pannan när det är färdigstekt. Skala och skiva löken, tvätta och dela klyfttomaterna. Fräs dem lätt varma i stekpannan. Tag åt sidan. Häll av vattnet från den kokta pastan och tillsätt lök och tomater, rör om. Arrangera pasta, en skiva lövbiff och en skiva cambozola på varje tallrik. Kydda anrättningarna med svartpeppar och toppa med färska basilikablad. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben