Pasta med myntadoftande ärt- och spenatsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En nyttig rätt som går otroligt lätt och snabbt att laga. Vinet kan bytas ut mot vatten med några droppar citron.

Ingredienser

  • 400 g pasta, t ex pipe rigate
  • Sås
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta, stor
  • 1 msk olivolja
  • 200 g spenat, fryst, hackad
  • 2 dl ärter, frysta
  • 1 dl vitt vin, torrt
  • 1 st buljongtärning, höns- eller grönsaks
  • 1 krm vitpeppar, nymald
  • 1 dl mellangrädde
  • 2 msk myntablad, löst packade färska
  • 2 krm salt
  • Tillbehör
  • 1 nypa parmesanost, nyriven
  • 1 knippa myntakvistar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i oljan i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt spenat och ärter. Häll på vinet och smula i buljongen. Peppra. Låt koka upp och sjud på svag värme ca 2 min.
    2. Tillsätt grädden och myntan i såsen och mixa den slät. Blanda pastan med såsen. Servera genast med parmesan och mynta­kvistar.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben