Pasta med örtfrästa jordärtskockor och rucola

Serverar: 4 portioner

Jordärtskockor gör sig fantastiskt bra i en pastarätt med örter, tomat och parmesanost. Rucolasalladen ger en nötig smak.

Ingredienser

  • 600 g jordsärtskockor
  • 1 msk smör
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk torkade örter (basilika, rosmarin, timjan)
  • 4 portioner pasta t ex tagliatelle
  • 1 ask rucola, 150 g
  • 6-7 körsbärstomater
  • 50 g parmesanost
  • Instruktioner

    1. Skala jordärtskockorna och skär i avlånga bitar. Fräs med smör och vitlök i stekpanna i ca 15 minuter. Strö på örtkryddan i slutet.
    2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    3. Blanda pasta och jordärtskockor med rucola och skivade körsbärstomater. Toppa med riven parmesan.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben