Pasta med primörer

Serverar: 4 portioner

Den här krämiga pastarätten med krispiga läckra vårprimörer är en fräsch och god måltid som passar lika bra till vardags som till fest.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 stor morot
  • 2 selleristjälkar
  • 2 röda paprikor
  • 1 knippe färsk grön sparris, ca 150-200 g
  • 50 g smör
  • 300 g fettuccine
  • 100 g salladsärtor, halverade
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 2 msk färsk dill, hackad
  • ½ dl parmesanost, fint riven
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skala moroten och selleristjälkarna och tärna dem fint. Kärna ur paprikorna och strimla dem fint. Ansa sparrisen och skär den i 5 cm långa bitar.
    2. Smält smöret i en stor stekpanna på låg värme. Fräs morötter, lök och selleri 8-10 minuter under omrörning tills de mjuknar.
    3. Koka under tiden pastan enligt förpackningens anvisningar. Tillsätt paprika, salladsärtor och sparris i pastagrytan 4 minuter innan tillagningstidens slut. Låt pastan och grönsakerna rinna av väl i ett durkslag och häll tillbaka i kastrullen.
    4. Vispa samman grädde och dill. Tillsätt de frästa grönsakerna, gräddblandningen och parmesanosten till kastrullen. Värm upp under omrörning 2-3 minuter och krydda med salt och peppar. Vänd väl så att grönsakerna täcks av sås. Servera genast.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben