Pasta med pumpasås

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En annorlunda pastasås gjord på butternutpumpa.

Ingredienser

  • 1 stor eller 2 mindre butternutpumpa
  • 6-7 stora övermogna tomater
  • 2 hela vitlökar
  • Instruktioner

    1. Skär bort skal och fröhus på pumpan. skär i bitar, som 2 tändsticksaskar stora ungefär. Lägg i ugnsform. Lägg i dom hela vitlökarna och dom hela tomaterna och sätt in i ugnen på 225 grader tills allt känns mjukt ca 1 timme.
    2. Gör ingenting om pumpan eller tomaterna blir lite småbrända. Ta upp vitlökarna och kläm ut klyftorna ur skalen. Lägg tillbaka vitlöken i ugnsformen och mosa ihop allt med en potatisstöt.
    3. Ingen kryddning behövs. Fantastiskt god till tagliatelle.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben