Pasta med räk- och saffransås

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

En riktigt god och enkel pastarätt för både vardag och bjudning. Rätten smakar mycket vitlök med en hint av saffran och för en till sydeuropeiska länder.

Ingredienser

  • 90 g pasta (Jag använde spaghetti n.7 från Barilla)
  • 100 g räkor
  • 1 tomat
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1-2 msk olivolja
  • 1-1 1/2 krm saffran (Beroende på smak)
  • 1 krm salt
  • Peppar
  • Gurkmeja (för färgens skull)
  • Färska basilikablad som garnering
  • Instruktioner

    1. Om du har bråttom, börja med att sätta på pastavattnet.
    2. Häll oljan i en teflon- eller gjutjärnsgryta. Pressa vitlöken i oljan och salta och peppra. Sätt på hög värme tills plattan blivit varm och oljan börjar puttra. Dra då ner plattan på låg värme. OBS! Var noga med att inte bränna vitlöken. Du måste då börja om från början.
    3. Hacka tomaterna och ta fram räkorna. Om de inte är skalade, skala dem nu.
    4. Häll i tomaterna i grytan och låt puttra på låg till medelhög värme. Har du frysta räkor kan du lägga med dem efter några minuter så att de hinner tina ordentligt.
    5. Rör i saffran och även gurkmeja, om du vill att färgen ska bli lite extra stark.
    6. Till sist ska räkorna i, om du inte redan haft i dem.
    7. När pastan är klar, lägg upp i en serveringsskål, alt. servera direkt på tallriken. Häll såsen ovanpå och dekorera med basilikan.
    8. Som tillbehör kan man ha ett vitt lantbröd eller liknande.
    9. (Det här receptet går alldeles utmärkt att göra till flera och såsen kan man göra i förväg och lägga i räkorna på slutet när man värmer såsen.)

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben