Pasta med räkor och currysås

Serverar: 4 portioner

En härligt god pastarätt med räkor, äppeljuice, purjolök och sweet chili.

Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 2 ½ hg skalade räkor
  • 1 purjolök
  • 2 msk curry
  • Olja till stekning
  • ½ dl koncentrerad äppeljuice
  • ½ dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk maizena
  • Salt
  • Peppar
  • Sweet chili
  • 1 morot
  • Ärtskott
  • Instruktioner

    1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten.
    2. Skölj och strimla purjolöken. Fräs den tillsammans med curryn i olja.
    3. Koka buljongtärningen med 5 deciliter vatten.
    4. Blanda äppeljuicen med ½ deciliter vatten. Häll juicen, buljongen och grädden över purjofräset.
    5. Red av med maizena. Blanda ner sweet chili, salt och peppar.
    6. Lägg upp pastan på en tallrik. Blanda ner räkorna i currysåsen, räkorna får inte koka.
    7. Häll såsen över pastan, strimla moroten och lägg strimlorna och ärtskott ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben