Pasta med räkor och tomat

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mättande och mycket gott!

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 1-2 klyftor vitlök, finhackad
  • ½ tsk chiliflakes
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 3 msk soltorkad tomatkräm, crema di pomodori
  • 1 kg räkor med skal
  • 12 körsbärstomater
  • 1 citron, saft och det yttersta finrivna skalet
  • 2 msk smör
  • 1 kruka bladpersilja, de plockade bladen, grovhackade
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Fräs vitlök och chiliflakes i en stor stekpanna några minuter i olivoljan utan att vitlöken tar färg.
    2. Tillsätt vin och tomatkräm och låt puttra ihop. Skala räkorna, skölj och dela tomaterna, riv skalet av citronen.
    3. Häll av pastan när den är klar och vänd ner den i pannan med räkor och tomater.
    4. Pressa över citron, klicka i smör, vänd i det mesta av persiljan och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
    5. Fördela i tallrikar och strö över det rivna citronskalet och resten av persiljan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Snabblagat!
    Vardagsmat ska vara lika god som den ska vara enkel och snabbatt tilla...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben