Pasta med rödbetor, ruccola och fetaostsås

Serverar: 4 portioner

Blanda inte ner rödbetorna förrän precis före servering eftersom de annars färgar hela rätten.

Ingredienser

  • 1 knippa rödbetor, ca 500 g
  • 30 g pasta, t ex tagliatelle
  • 200 g fetaost
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 3 msk kapris
  • 100 g ruccolasallad
  • Instruktioner

    1. Skrubba rödbetorna och koka dem mjuka i vatten under lock. Skala dem under rinnande kallt vatten och skär dem i klyftor.
    2. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt pastan rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet. Mixa fetaosten i grytan tillsammans med kokvattnet och svartpepparn.
    3. Vänd tillbaka pastan i grytan och blanda i rödbetor, kapris och ruccola. Servera pastan genast med lite extra nymald svartpeppar.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben