Rätten blir godast med räkor man skalar själv, men är det riktigt bråttom kan färdigskalade, djupfrysta räkor vara ett alternativ.
Ingredienser
Ca 250 g bandspaghetti
Vatten
Salt
700 - 750 g räkor (200 - 250 g skalade)
1 purjolök, ca 150 g
Ca 1 1/2 msk smör eller margarin
1 pressad vitlöksklyfta
1 pkt saffran (1/2 g)
Ca 2 krm salt
1-1 1/2 dl crème fraîche
Ca 1 krm svartpeppar eller ca 1/4 krm Cayennepeppar
Instruktioner
- Sätt på rikligt med vatten till pastan.
- Skala räkorna. Ansa och skiva purjolöken, men ta inte med det allra översta gröna. Fräs purjon i matfett i en kastrull på medelvärme 3-4 minuter. Tillsätt vitlöken.
- Stöt gärna saffran tillsammans med saltet i en mortel.
- Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningen. Blanda ned räkorna i purjolöken och låt dem fräsa lätt. Tillsätt sedan saffran, salt, crème fraîche och peppar. Värm, men var extra försiktig om du använder lätt crème fraîche eftersom den lätt kan gryna sig.
- Blanda allt med den väl avrunna pastan och servera direkt. Bjud sallad eller tomater till.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Sjukt god rätt. Otroligt bra passar allt samman. Provade med färsk pasta och detta blev helt fenomenalt och smakerna balanserar varandra på ett mycket bra sätt. /MVH Tobias