Pasta med skaldjurssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Enkelt, annorlunda och ljuvligt gott för den som är galen i skaldjur! Skaldjursmixen brukar finnas i välsorterade mataffärer och kan innehålla små bläckfiskar, räkor, kräftstjärtar och musslor. Byt gärna ut pastan mot spaghetti färgad svart av bläckfiskbläck, det ger en subtilt annorlunda smak och ser kul ut, tips på halloween! Finns inte sådan i närmsta välsorterade mataffär, brukar de hålla till i saluhallar eller gourmetbutiker.

Ingredienser

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 liten gullök
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 msk vitt vin/ saft från ½ citron
  • Salt
  • Peppar
  • 150 g skaldjursmix
  • Spaghetti, gärna färgad med bläckfiskbläck
  • (Parmesan)
  • Instruktioner

    Sätt på pastavattnet. Fräs vitlök och gullök tills de mjuknat. Tillsätt créme fraiche och vinet/citronsaften. Är det för löst, häll i lite mjöl för att reda det. Salta och peppra. Vänta tills pastan bara har ett par minuter kvar att bli färdig innan du häller i skaldjuren i såsen, de ska bara ligga tills de blir varma, annars blir skaldjur gärna torra. Riv gärna parmesan att hälla över spektaklet så blir det pricken över i.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben