Serverar: 4 portioner
Tid: 20 minuter
Enkelt, annorlunda och ljuvligt gott för den som är galen i skaldjur! Skaldjursmixen brukar finnas i välsorterade mataffärer och kan innehålla små bläckfiskar, räkor, kräftstjärtar och musslor. Byt gärna ut pastan mot spaghetti färgad svart av bläckfiskbläck, det ger en subtilt annorlunda smak och ser kul ut, tips på halloween! Finns inte sådan i närmsta välsorterade mataffär, brukar de hålla till i saluhallar eller gourmetbutiker.
Sätt på pastavattnet. Fräs vitlök och gullök tills de mjuknat. Tillsätt créme fraiche och vinet/citronsaften. Är det för löst, häll i lite mjöl för att reda det. Salta och peppra. Vänta tills pastan bara har ett par minuter kvar att bli färdig innan du häller i skaldjuren i såsen, de ska bara ligga tills de blir varma, annars blir skaldjur gärna torra. Riv gärna parmesan att hälla över spektaklet så blir det pricken över i.