Pasta med smögensås

Serverar: 4 portioner

Pasta, olivolja och vin tillsammans med salta räkor och färskt kryddgrånt, det blir en snabblagad och härlig pastarätt.

Ingredienser

  • 300 - 400 g pasta
  • 2 - 3 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 stora klyftor vitlök
  • 3 - 4 stjälkar selleri
  • 1 morot
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl vin , rött eller vitt
  • 0,5 dl fiskbuljongtärning
  • 2 - 3 msk färsk , hackad basilika eller 2 - 3 tsk torkad
  • 300 g skalade räkor
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll upp den i ett durkslag och låt den rinna av väl.
    2. Häll 1 msk olivolja i kastrullen, tillsätt pastan och skaka den så att den blir glansig. Håll pastan varm.
    3. Skala lök och vitlök och hacka allt ganska fint. Putsa sellerin och skär den i skivor. Skala och strimla moroten.
    4. Värm resten av oljan i en kastrull. Lägg grönsakerna i oljan och fräs några minuter under lock utan att de tar färg.
    5. Tillsätt krossade tomater, vin och buljongtärning och sjud såsen 5-10 minuter utan lock. Lägg i basilika och avrunna räkor och värm såsen, men låt den inte koka. Smaka av.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben