Pasta med solrospesto och grillat sidfläsk

Serverar: 4 portioner

Solroskärnor är ett bra budgetalternativ till pinjenötter i pesto.

Ingredienser

  • 200 g rökt skinka i bit
  • 300 g tortiglionipasta
  • 50 g solroskärnor
  • 50 g riven parmesanost
  • 50 g marinerade soltorkade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka basilika
  • ½ dl olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär skinkan i skivor. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
    2. Rosta solroskärnorna i en stekpanna tills de blir gyllenbruna. Mixa solroskärnor, parmesanost, basilika, soltorkade tomater, vitlök och olivolja till en slät pesto. Spara gärna lite ost och basilika till garnering. Smaka av med salt och peppar.
    3. Grilla skinkskivorna i en grillpanna i ca 1 minut per sida.
    4. Blanda pastan med hälften av peston och servera resten till. Toppa med den grillade skinkan. Garnera med riven parmesanost och basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben