Pasta med stark fläsksås

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

En svensk version av det italieska köket.

Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 500 g rimmad sidfläsk
  • 3 gula lökar
  • 6 klyftor vitlök
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 dl rödvin
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Skär fläsket i strimlor, knaperstek dem i stekpanna. Finhacka lök och vitlök
    2. Fräs det i lite stekflott i en kastrull i med tomatpurén fräs lite till.
    3. Häll i tomaterna och vin, krydda men cayennepeppar, ta det försiktigt så det inte blir för stakt, smaka av. Salta ev. lite
    4. Låt såsen koka medan fläsket vilar på hushållspapper.
    5. Koka pastan enl. anvisning på förpackningen. Häll av pastan, häll tomatsåsen över pastan strö över det knapriga fläsket blanda och servera med en god sallad.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben