Pasta med svamp och enbär

Serverar: 4 portioner

Det här är både enkelt och lyxigt med färsk, fylld pasta och fräscht syrlig topping. 479 kalorier per portion 22 g fett 18 g protein 51 g kolhydrater

Ingredienser

  • 1 stor rödlök
  • 300 g champinjoner
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 5 enbär
  • 1 tsk socker
  • 1 msk rapsolja
  • ½ tsk flingsalt
  • 500 g färsk svampfylld pasta
  • 1 burk skogssvamppanna, 310 g Arla
  • 1/4 kruka timjan
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 2 krm flingsalt
  • Instruktioner

    1. Skala och klyfta löken fint, ansa och skiva svampen. Pressa citronjuicen, krossa enbären i en mortel.
    2. Stek lök och svamp i oljan på hög värme i en stor stekpanna 5 minuter. Tillsätt citronjuice, salt och socker.
    3. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, låt rinna av.
    4. Koka upp matlagningsgrädden från skogssvamppannan, tillsätt smakpasten, låt koka 2 minuter. Vänd försiktigt ner pastan. Lägg upp pastan på ett stort fat, toppa med lök, svamp och plockad timjan. Servera med malen svartpeppar och lite extra flingsalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben