Pasta med svamp- och lökröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Mumms.

Ingredienser

  • 280 g pasta 
  • 2 gula lökar
  • 400 g champinjoner 
  • 1 förpackning (500 g) krossade tomater 
  • smaksatt med basilika
  • 1 dl lättcrème fraiche
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt 
  • 1-2 krm peppar 
  • Instruktioner

    1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
    2. Skala och skiva löken. Skölj, ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar.
    3. Fräs lök och champinjoner i olja tills all vätska kokat in. Häll på de krossade tomaterna och rör i crème fraichen. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra utan lock ca 10 min. Låt pastan rinna av.
    4. Servera den nykokta pastan med röran, färskriven parmesanost, bröd och strimlad sallad.
    5. För alla: Använd glutenfri pasta om du inte tål gluten. Ersätt lätt crème fraichen med soja- eller havrebaserad gräddprodukt om du inte tål mjölk eller laktos.
    6. Tips! Smaka gärna av röran med 2-3 pressade vitlöksklyftor så får den lite extra smak.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben