Pasta med svamp och tryffelolja

Serverar: 4 portioner

Bjud på en krämig, god och lättlagad pasta med få ingredienser. Tryffelolja varierar i styrka. Tillsätt lite i taget och smaka av till lagom styrka. Tänk också på att oljan är ganska flyktig, så smaken försvinner fort.

Ingredienser

  • 400 g pasta, t ex Penne
  • 350 g blandad svamp, t ex trattkantareller, skogschampinjoner, portabello
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g vällagrad ost, t ex präst- eller västerbottensost
  • 2 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2½ dl mellangrädde
  • 1 tsk vit tryffelolja
  • Tillbehör
  • Strimlad persilja
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Riv osten.
    3. Stek svampen i smör tills den fått fin färg. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa ytterligare 2-3 minuter. Krydda med salt och peppar. Häll i grädden och låt allt puttra ca 3 minuter. Tillsätt tryffeloljan.
    4. Låt pastan rinna av och blanda ner den i såsen. Tillsätt den rivna osten och rör runt ordentligt. Servera i djupa tallrikar med strimlad persilja och rikligt med nymald peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben