Pasta med tomat- och sardellsås

Serverar: 4 portioner

Kombinationen chili, tomat och sardeller gör denna till en höjdare bland tomatsåser.

Ingredienser

  • Tomatsås
  • 1 dl olivolja
  • 3 små vitlökslkyftor
  • 2 små torkade chili
  • 400 g krossade tomater
  • Sardellsmör
  • 1 liten burk sardeller, ca 10 st eller 1 tub
  • Sardellpasta
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 500 g pasta, penne
  • Salt
  • 3 msk finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Värm upp olivoljan i en kastrull. Lägg i vitlöksklyftor och och chili och låt dem långsamt brynas under lock.
    2. När vitlöken är ordentligt brynt tas den och chilin upp och kastas.Tillsätt krossade tomater, smaka av och salta lite om det behövs. Låt tomatsåsen puttra under lock i 20 minuter.
    3. Finhacka sardellerna och rör ihop dem med smöret.
    4. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten och låt den rinna av i ett durkslag.
    5. Blanda ner pastan i kastrullen med tomatsås och ställ kastrullen på den avsvalnade kokplattan.
    6. Tillsätt sardellsmöret och rör om väl. Strö över persilja och servera.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben