Pasta med tomatpesto

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Supersnabbt och supergott!

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • ½ kruka basilika
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 dl solrosfrö, pumpafrö el valfri nötsort
  • 1 burk soltorkade tomater (i olja)
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Plocka bladen från basilikan och lägg i en mixer tillsammans med vitlök, ost, frö (eller nötter) salt, peppar och tomaterna (klipp dem i mindre bitar först). Mixa i några sekunder. Häll i olivolja och mixa lite till. Ha i så mycket olja att konsistensen är lös men inte rinnig.
    2. Koka pastan enligt anvisningar på paketen. Häll av vattnet men spara ca 2 dl. Blanda ner peston och rör i lite kokvatten så peston fastnar runt pastan.
    3. Servera genast.
    4. Tips: Servera med parma skinka och ruccolasallad eller med grillar kycklingfilé.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben