pasta med valnötspesto

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 20 minuter

En god och enkel pastarätt

Ingredienser

  • 1 kruka basilika
  • 50 g valnötter
  • 2 dl olivolja citron
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 100 g riven parmesanost
  • 5 soltorkade tomater
  • 100 g cocktail tomater
  • 30 g pinjenötter
  • 65 g rucola
  • 150 g pasta av valfri sort (gärna bönpasta)
  • Instruktioner

    1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna.
    2. Mixa basilikan med valnötterna och tillsätt eventuellt lite vatten. Tillsätt vitlöken och oljan och mixa ytterligare.
    3. Riv parmesanosten och rör ner i peston.
    4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
    5. Skiva tomater och soltorkade tomater
    6. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
    7. Rör samman peston och övriga ingredienser med pastan efter att den runnit av i ett durkslag. Ät och njut@

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben