Pasta nantua

Serverar: 4 portioner

God och fräsch pasta.

Ingredienser

  • 500 g färsk pasta
  • 250 g kräftstjärtar
  • Till kräftsåsen
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Majsstärkelse
  • 2 msk konc tomatpuré
  • 1 msk dillfrö
  • Salt efter smak
  • Peppar efter mak
  • Garnering
  • Dill
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädde, vatten och vin. Smula i en fiskbuljongtärning och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsgrunden i 5 minuter. Smaka av med tomatpuré, dillfrö, salt och vitpeppar. Låt såsen dra på eftervärme i 5 minuter. Lägg avrunna kräftstjärtar på en tallrik som ställs över den varma såskastrullen.
    2. Koka pastan enligt anvisning på förpackingen. Som alltid ska den ha kvar lite tuggmotstånd. Låt den färdiga pastan rinna av i durkslag.
    3. Fördela pastan i djupa tallrikar eller portionsskålar och slå sås över. Toppa med kräftstjärtar och garnera med dill och citron.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben