Pasta Napolitana

Serverar: 4-6 portioner

Traditionell vegetarisk pastarätt

Ingredienser

  • 500 g tomater
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 stjälk selleri
  • 2 msk färsk hackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk strösocker
  • Vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Finhacka lök, morot, selleri och tomater. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull eller stekgryta och tillsätt lök, morot och selleri. Låt det fräsa ca 10 minuter och rör om då och då. Rör ned tomaterna i grytan och tillsätt persilja, socker och lite drygt 1 dl vatten. Låt det koka upp, sänk sedan till låg värme och låt allt sjuda under ett lock på glänt i ca 45 minuter. Rör om då och då så att det inte fastnar i botten. Späd med extra vatten vid behov till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar. Servera till nykokt pasta

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben