Pasta New Orleans

Serverar: 4 portioner

Den här pastarätten har fått sitt namn efter den amerikanska södern där man ofta äter färgglad och stark mat. Med svarta och vita bönor i en röd tomatsås är rätten en fröjd för både öga och smaklökar.

Ingredienser

  • 250-300 g spaghetti eller makaroner
  • 2 gula lökar
  • 1 morot
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl kokta vita bönor
  • 2-3 tsk taco- eller chilikrydda
  • 1 burk hackad grön chili
  • 2 dl grovt riven ost, t ex herrgård
  • ½-1 tsk salt
  • 2 tsk basilika
  • ½ tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skala löken och moroten, hacka löken grovt och strimla moroten fint.
    2. Fräs lök och morot i olivolja i en stekgryta. Tillsätt tomater, svarta och vita bönor, tacokrydda och chili.
    3. Sjud såsen 5 minuter. Häll i osten och smaksätt med salt, basilika och paprikapulver.
    4. Häll av vattnet från pastan, fördela den i djupa, varma tallrikar och häll såsen över. Servera omedelbart.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben