Pasta nicoise

Serverar: 4 portioner

Pastasallad med tonfisk, sommartomater, gröna bönor, citron och senapsvinägrette, denna pastan har allt!

Ingredienser

  • 350 g pasta, tex. Casareccia eller Strozzapretti
  • 1 knippe späda morötter
  • 150 g haricots verts
  • 4 ägg
  • 100 g gula körsbärstomater
  • 100 g röda körsbärstomater
  • 1 knippe rädisor
  • 2 rödlökar
  • 1 påse rucola, 80 g
  • 2 burkar tonfisk i olja, à 185 g
  • 1 citron
  • Dressing
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 ½ tsk dijonsenap
  • 1 tsk flytande honung
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen i en stor kastrull med vatten. Skrubba morötterna och lägg ned morötter och haricots verts i pastavattnet när det återstår ca 4 minuter av koktiden. Häll av och skölj snabbt i kallt vatten. Låt rinna av i ett durkslag.
    2. Koka äggen. Skiva tomaterna och halvera rädisorna. Skiva rödlöken tunt. Vispa ihop dressingen och blanda med pasta, morötter, haricots verts och rödlök. Vänd in tomater och rucola. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera salladen toppad med tonfisk, ägg och en citronklyfta.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben