Pasta och fänkålsgratäng

Serverar: 4 portioner

Fänkål är en tämligen nyfunnen favorit. Den har en liten speciell smak som gör underverk med maten. I den här vegetariska rätten utgör fänkålen huvudingrediensen. 468 kalorier per portion

Ingredienser

  • 4 fänkål
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 burkar krossade tomater, á 400 g
  • 1 dl lätt créme fraiche
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salvia
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl riven ost, 17 %
  • Finrivet skal från 1 citron
  • 280 g pasta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skölj den genom ett durkslag och häll upp den i en smord ugnsfast form.
    2. Skär fänkålen i bitar, hacka all lök. Fräs grönsakerna i olja i en kastrull. Tillsätt tomater, créme fraiche, sambal oelek, salvia, salt och peppar. Koka såsen tills fänkålen är någorlunda mjuk, ca 10 minuter.
    3. Häll såsen över pastan, strö på ost och gratinera tills osten fått färg, ca 5 minuter. Avsluta med att strö över rivet citronskal.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben