Fänkål är en tämligen nyfunnen favorit. Den har en liten speciell smak som gör underverk med maten.
I den här vegetariska rätten utgör fänkålen huvudingrediensen.
468 kalorier per portion
Ingredienser
4 fänkål
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 burkar krossade tomater, á 400 g
1 dl lätt créme fraiche
1 tsk sambal oelek
1 tsk salvia
Salt
Peppar
1 dl riven ost, 17 %
Finrivet skal från 1 citron
280 g pasta
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skölj den genom ett durkslag och häll upp den i en smord ugnsfast form.
Skär fänkålen i bitar, hacka all lök. Fräs grönsakerna i olja i en kastrull. Tillsätt tomater, créme fraiche, sambal oelek, salvia, salt och peppar. Koka såsen tills fänkålen är någorlunda mjuk, ca 10 minuter.
Häll såsen över pastan, strö på ost och gratinera tills osten fått färg, ca 5 minuter.
Avsluta med att strö över rivet citronskal.