Passa på att ta till vara höstens överflöd av svamp, i skog och mark eller på torget. Denna pastarätt blir en verklig läckerhet med grovhackad svensk svamp, squash och tomat.
Ingredienser
300-400 g pasta, t.ex. fettuccine eller spaghetti
1,2 l trattkantareller eller trumpetsvamp
1 medelstor gul lök
4 msk smör eller margarin
2 tsk salt
Ev 2 klyftor vitlök
8 dl riven squash
4 tomater
Riven parmesanost
Ev 4 äggulor
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Rensa svampen, skölj den och hacka den grovt. Skala och finhacka löken.
- Fräs svamp och lök i matfett några minuter utan att svampen får färg. Tillsätt salt och ev krossad vitlök. Lägg i squash och låt allt puttra 4-5 minuter under lock.
- Skölj tomaterna och skär dem i tärningar. Lägg nykokt pasta i varma, djupa tallrikar, strö på tomattärningar och fördela svampröran över pastan.
- Servera med riven parmesanost och ev 4 äggulor i sina skal.
Liknande recept
Kommentarer (0)