Pasta på höstvis

Serverar: 4 portioner

Passa på att ta till vara höstens överflöd av svamp, i skog och mark eller på torget. Denna pastarätt blir en verklig läckerhet med grovhackad svensk svamp, squash och tomat.

Ingredienser

  • 300-400 g pasta, t.ex. fettuccine eller spaghetti
  • 1,2 l trattkantareller eller trumpetsvamp
  • 1 medelstor gul lök
  • 4 msk smör eller margarin
  • 2 tsk salt
  • Ev 2 klyftor vitlök
  • 8 dl riven squash
  • 4 tomater
  • Riven parmesanost
  • Ev 4 äggulor
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Rensa svampen, skölj den och hacka den grovt. Skala och finhacka löken.
    2. Fräs svamp och lök i matfett några minuter utan att svampen får färg. Tillsätt salt och ev krossad vitlök. Lägg i squash och låt allt puttra 4-5 minuter under lock.
    3. Skölj tomaterna och skär dem i tärningar. Lägg nykokt pasta i varma, djupa tallrikar, strö på tomattärningar och fördela svampröran över pastan.
    4. Servera med riven parmesanost och ev 4 äggulor i sina skal.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben