Pasta Primavera

Serverar: 2 portioner

Vegetarisk pasta!

Ingredienser

  • ca 150 g pasta, tagliatelle eller spaghetti
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 selleristjälk
  • 4 tomater
  • några kvistar persilja
  • 1/2 tsk socker
  • salt
  • peppar
  • ca 2 dl grovskuren rucolasallat
  • 2 msk pinjenötter eller flagad mandel
  • parmesanost eller annan lagrad ost
  • Instruktioner

    Hacka lök, vitlök och skär selleristjälken i skivor. Fräs alltsammans, utan att det tar färg, i någon matsked olivolja i en tjockbottnad kastrull eller panna. Skär tomaten i klyftor och kläm ut kärnorna. Tärna tomatköttet och lägg i pannan, liksom den hackade persiljan och sockret. Låt koka ihop på måttlig värme 5-10 minuter. Tillsätt lite vatten under tiden till lagom såsig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rosta pinjenötter eller flagad mandel i torr stekpanna. Blanda den kokta pastan med den varma tomatsåsen. Blanda också i rucolan och pinjenötter/mandel. Servera med flagad eller riven parmesanost och eventuellt lite extra olivolja.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben