Pasta vongole

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Är det svårt att få tag i vongole? Byt ut dem mot hjärt-eller blåmusslor.

Ingredienser

  • 1 st vongole, hjärt- eller blåmusslor, 1 påse
  • 2 st vitlök, klyftor
  • 4 st schalottenlökar
  • 3 msk olivolja
  • 4 st tomater, tärnade, skållade och skalade
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 3 dl vitt vin
  • 350 g spaghetti
  • 4 msk persilja, strimlad
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • Instruktioner

    1. Rensa och skölj vongole. Eller borsta och skölj hjärt- och blåmusslor. Släng bort de öppna musslor som inte sluter sig när du knackar på dem.
    2. Skala, finhacka och fräs vitlök och lök mjuka i oljan i en stor gryta utan att de tar färg, ca 2 minuter. Tillsätt tomaterna, smula ner buljongtärningen och fräs 1-2 minuter. Tillsätt vinet och koka 1-2 minuter. Lägg i musslorna. Koka dem på högsta värme under lock, vongole ca 2 minuter, hjärtmusslor 3-4 minuter, blåmusslor ca 5 minuter. Skaka kastrullen 1-2 gånger under tiden.
    3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av i durkslag.
    4. Blanda försiktigt musslorna med pastan. Strö över persilja och mal över peppar.
    5. Servera med gott bröd.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (1)

    maxlindberg 20 februari 2016

    En god rätt som jag kan rekommendera varmt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben